luni, iunie 24, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Descopera.ro. Primele imagini „directe” cu unele dintre cele mai vechi galaxii ale Universului

Oamenii de știință au observat formarea unora dintre cele mai vechi galaxii ale Universului, în era turbulentă cunoscută drept Zorii Cosmici.

Observațiile Telescopului Spațial James Webb cu Universul timpuriu din urmă cu 13,4 miliarde de ani (adică la câteva sute de milioane de ani după Big Bang) au dezvăluit dovezi ale rezervoarelor de gaze în timp ce erau atrase în trei noi galaxii în proces de formare.

„Ai putea spune că acestea sunt primele imagini directe pe care le-am văzut vreodată cu formarea galaxiilor. În timp Telescopul James Webb ne-a arătat în trecut galaxii timpurii în faze înaintate de evoluție, aici suntem martori la nașterea lor, și deci la clădirea primelor sisteme stelare din Univers”, a explicat astrofizicianul Kasper Elm Heintz de la Institutul Niels Bohr din Danemarca, autor coordonator al cercetării din cazul de față.

Zorii Cosmici, primul miliard de ani după Big Bang

Zorii Cosmici, adică primul miliard de ani după Big Bang, sunt învăluiți în mister și o ceață densă de hidrogen neutru ce a străpuns Universul și a împiedicat propagarea luminii.

Telescopul Spațial James Webb a…

Citeste articolul integral pe descopera.ro

Foarte interesant și..  Descopera.ro. De ce Sistemul Solar este aliniat cu Axa Răului?

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.