luni, iunie 24, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Descopera.ro. Robotul moale care imită picioarele păianjenilor

Cercetătorii Indrek Must și Kadri-Ann Valdur de la Institutul de Tehnologie al Universității din Tartu (Estonia) au creat robotul moale care imită picioarele păianjenilor Araniella cucurbitina. Robotul moale, realizat în cooperare cu Institutul Italian de Tehnologie, ar putea, în viitor, să se deplaseze în locuri în care oamenii nu pot ajunge.

În organisme, lichidul este cel care leagă organele, vasele de sânge și sistemul musculo-scheletic ca un întreg. De exemplu, hemolimfa, un lichid din corpul unui păianjen asemănător sângelui, permite activarea mușchilor și flexibilitatea exoscheletului. Araniella cucurbitina, care trăiește în Estonia, i-a inspirat pe oamenii de știință să creeze un robot moale complex, unde părțile moi și rigide sunt făcute să funcționeze împreună și sunt conectate printr-un lichid. Așa a apărut robotul moale care imită picioarele păianjenilor.

Potrivit lui Indrek Must, profesor asociat de robotică moale, robotul proiectat are la bază un motiv real. „Pe larg vorbind, obiectivul nostru este să construim sisteme din materiale naturale și artificiale care să fie la fel de eficiente…

Citeste articolul integral pe descopera.ro

Foarte interesant și..  Descopera.ro. Astronomii au observat lumina de la unii dintre cei mai vechi quasari din Univers

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.