luni, mai 20, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Descopera.ro. Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani

Satelitul pierdut care a orbitat nedetectat timp de 25 de ani este un satelit experimental lansat în 1974; acesta a fost găsit folosind date de urmărire de la Forțele Spațiale ale Statelor Unite.

Satelitul Infra-Red Calibration Balloon (S73-7) și-a început călătoria în necunoscut după lansarea sa de pe 10 aprilie 1974, prin Programul de Testare Spațială al Forțelor Aeriene a Statelor Unite. Inițial, acesta a fost conținut în ceea ce se numea „Sistemul Hexagon”, în care S73-7, satelitul mai mic, a fost desfășurat din Hexagonul mai mare KH-9 odată ajuns în spațiu. S73-7 măsura 66 de centimetri în lățime și și-a început viața într-o orbită circulară la o altitudine de 800 de kilometri.

În timpul orbitării, planul inițial era ca S73-7 să se umfle și să devină ținta de calibrare pentru echipamentele de detectare de la distanță. După ce acest lucru nu a fost realizat în timpul desfășurării, satelitul a dispărut în abis și s-a alăturat cimitirului de gunoaie spațiale nedorite până când a fost redescoperit în aprilie.

Satelitul pierdut care a orbitat nedetectat timp de 25 de ani

Într-un interviu…

Citeste articolul integral pe descopera.ro

Foarte interesant și..  Descopera.ro. Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.