miercuri, mai 29, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Descopera.ro. „Este viață dincolo de Pământ” dar SUA nu are și nu a avut vreodată dovezi- spune șeful celei mai mari organizații pentru căutarea vieții extraterestre

Dacă ar fi să luăm în considerare sumedenia de rapoarte despre incidente cu obiecte misterioase pe cerul Pământului, am crede că planeta noastră este sub asalt.

Însă, șeful Institutului SETI, cea mai mare organizație pentru căutarea și înțelegerii vieții dincolo de Pământ, crede că ar fi indicat să facem un pas în spate și să acceptăm realitatea.

„Nu avem nicio dovadă de vreo sursă credibilă care ar indica prezența tehnologiei extraterestre pe cerurile noastre. Și nici nu am avut vreodată. Ideea că [Guvernul SUA] ascunde un asemenea secret este total absurd. Nu există nicio motivație de a face asta”, a declarat Bill Diamond, președinte și director executiv al Institutului SETI, cu sediul în Mountain View, California.

Vom descoperi tehnologie extraterestră pe cerul nostru?

SETI este un contractor principal pentru NASA și Fundația Națională de Știință și colaborează cu parteneri din industrie. Într-un interviu cu Space.com, Diamond și-a împărtășit gândurile și argumentele despre teoriile care susțin că extratereștrii vizitează cu regularitate Pământul și nu numai.

Conform interviului, Diamond crede că nu ar trebui să excludem în totalitate posibilitatea că într-o bună zi vom descoperi tehnologie extraterestră pe cerul nostru, dar în același timp „nu ar trebui să concluzionăm că OZN-urile sunt tehnologie extraterestră în absența unor dovezi convingătoare”. „Și nu există dovezi convingătoare”, a adăugat șeful SETI.

Șeful SETI nu crede că extratereștrii s-ar prăbuși pur și simplu pe Pământ

Cea mai rapidă navă spațială construită vreodată de oameni este New Horizons, care continuă să se depărteze de Pământ. A fost lansată în 2006, trecând dincolo de Pluto, iar astăzi continuă să adauge kilometri la odometrul său.

Foarte interesant și..  Istoria umanității, pe scurt. Femeia nu mai acceptă să locuiască în copac. Și plânge....

„Dacă ai trimite acea navă spațială la cea mai apropiată stea vecină, Alpha Centauri, ar avea nevoie de 80.000 de ani pentru a ajunge acolo. Orice civilizație care a dobândit abilitatea de a traversa distanțele incredibil de vaste ale spațiului interstelar ar avea o tehnologie atât de avansată față de noastră încât ar fi imposibil de înțeles”, a explicat Diamond, mai spunând că ar fi de parcă am arăta un telefon inteligent unui Om de Neanderthal.

„Dacă astfel de ființe există, ar fi mai probabil să trimită hardware mai întâi și nu biologie pe Pământ, și cu siguranță nu s-ar prăbuși în deșerturile noastre”, a mai spus șeful SETI, făcând referire la incidentul din Roswell, New Mexico din 1947.

„Cu siguranță este viață dincolo de Pământ!”

Chiar și așa, publicul asociază SETI cu OZN-urile. „Există cu siguranță o legătură. De ce cred oamenii așa ceva? Pentru că vor să creadă. Nimeni nu vrea să se gândească de fapt că Pământul este

Citeste articolul integral pe descopera.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.