sâmbătă, mai 25, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Experiment în Marea Britanie: Diabetul de tip 2 se poate vindeca permanent printr-o intervenție chirurgicală minoră

Astfel, un experiment desfășurat de Universitatea Newcastle din Marea Britanie arată că diabetul de tip 2 se poate vindeca permanent printr-o intervenție chirurgicală minoră.

Medicii britanici au șocat comunitatea științifică cu descoperirea lor. Diabetul se poate vindeca definitiv dacă se extrage mai puțin de un gram de grăsime din pancreas.

Metoda a fost experimentată pe 27 de pacienți obezi (18 dintre ei erau diagnosticați cu diabet de tip 2) tratați în Spitalul Universitar din Newcastle. Toate persoanele au fost supuse unei intervenții chirurgicale minim-invazive bariatrice (a fost montat un inel gastric pentru reducerea absorbției substanțelor nutritive).

După aceste operații  pacienții au pierdut în greutate. Scanările ulterioare au confirmat reducerea  nivelului de grăsime din organism. La diabetici , deși se pierdea din kilogramele în plus nu scădea nivelul de grăsime din pancreas.

Cercetătorii s-au gândit  că o intervenție asupra pancreasului poate avea efect. Au avut dreptate. Rezultatele au fost spectaculoase. Cei 18 pacienții s-au vindecat de diabet.

Diabetul zaharat de tip 2 poartă denumirea de de diabet cu debut la vârstă adultă. În cazul acestei afecțiuni pancreasul produce insulină, uneori chiar mai multă, dar organismul dezvoltă rezistență la efectele insulinei, astfel încât în realitate există un deficit insulinic.

Foarte interesant și..  Unicat în lume! Lacul Albastru din Romania își schimba culoarea. Cum s-a format?

Pe Glob s-a înregistrat o creștere exponențială a acestei maladii, ca urmare a creșterii în greutate a populației.

Până în prezent, se credea că nu există un tratament, iar pacientul trebuia să țină sub control strict glicemia.

Sursa: reporterntv.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.