Acasă Descoperiri Descoperire surprinzătoare despre civilizația Maya: Ce ascunde cel mai mare mormânt regal...

Descoperire surprinzătoare despre civilizația Maya: Ce ascunde cel mai mare mormânt regal din Dinastia Șarpelui?

In interiorul mormântului au fost găsite oase de jaguar si căprioară.

0

Arheologii au găsit cel mai mare mormânt regal din ultimul secol. Panourile cu hieroglife de la ruinele Maya din Belize, povestesc faptul că  Dinastia Șarpelui a cucerit multe dintre regiunile vecine cu aproape 1.300 de ani în urma.

Mormântul se afla în interiorul ruinelor de la Xunantunich, oraș clădit in apropierea râului Mopan din vestul Belizelor, care a servit drept centru de ceremonii la finalul dominației mayase (600-800), informează The Guardian.

Camera era acoperită de depunerile milenare de noroi și resturi de plante. Ea a ieșit la iveala în timpul excavărilor, odată cu osemintele unui adult, un bărbat de 20-30 de ani, așezat cu capul spre sud.

Arheologul Jaime Awe afirma că după analizele  făcute, bărbatul era „destul de musculos” în momentul morții, dar a precizat ca pentru mai multe indicii privind identitatea sa, starea de sănătate si cauza decesului trebuie făcute analize suplimentare. In interiorul mormântului au fost găsite oase de jaguar si căprioară, pietre de jad, probabil de la o brățară, dar și arme și 36 de vase de ceramică.

Foarte interesant și..  Tăblițele cerate misterioase de la Roșia Montană schimbă date istorice! De când se vorbea limba latină pe teritoriul României?

Mormântul măsoară 4,5 pe 2,4 metri și este „cea mai mare camera funerara scoasa la suprafață în Belize”.

Sursa: ziare.com


Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentMisterele și secretele din adâncul Pământului. 5 dintre cele mai ciudate cranii descoperite de arheologi
Articolul următor„Sahara Olteniei” amenință sudul României. Deșertul se întinde anual cu 1000 de hectare