Connect with us

INEDIT news

Singura ființă nemuritoare de pe Pământ. Întinerește când vrea ea

Published

on

Turritopsis Nutricula este o specie de meduză care poate îmbătrâni sau întineri, ceea ce o face, teoretic, nemuritoare.

Majoritatea meduzelor trăiesc de la câteva ore la câteva luni, deşi există şi specii care trăiesc câţiva ani.

Turritopsis Nutricula are însă potențialul de a trăi veșnic, dacă nu intervin alţi factori sau prădători care să-i curme viața.

RECOMANDARE
10 alimente din China pline de material plastic, pesticide și substanțe chimice
Ca orice organism viu, ea îmbătrânește, dar are şi particularitatea uimitoare de a inversa acest proces şi de a întineri, având astfel o biologie unică. Procesul de reproducere este similar celorlalte specii de meduză.
Larvele eliminate de femelă se prind de rocile submarine şi formează colonii de polipi interconectați prin tuburi cu ajutorul cărora se hrănesc. Aceștia cresc şi se desprind în momentul în care corpul este complet format. Meduzele sunt purtate de curenți şi îşi procură hrana pe măsură ce o întâlnesc.
loading...

Din lume

Enigma vasului EDUARD BOHLEN! O navă lungă de 100 de metri îngropată în nisipul Deșertului Namib!

Published

on

By

Nava EDUARD BOHLEN este ambarcațiunea misterioasă  care a eșuat în Atlantic  și se află în prezent în deșert.Vasul ”Eduard Bohlen” a fost construit în anul 1891.

Era o navă rezistentă pentru acele vremuri, având un  tonaj (volumul spatiilor interioare ale navei exprimate în tone registru) de 2.300 și o lungime de 94 de metri. Naviga cu un echipaj de 43 de persoane la bord. 

După 20 de ani de activitate, la  5 septembrie 1909, sub pavilion german, urma să facă o deplasare din Swakopmund (Namibia) la Table Bay, Cape Town (Africa de Sud). Ceața densă de pe coastele Skeleton,a făcut ca  ambarcațiunea să  se ciocnească de stânci. ”Eduard Bohlen” s-a scufundat în Oceanul Atlantic, în Conception Bay.

De la acel eveniment nefast au trecut peste 100 de ani și, deoarece deșertul namibian a înaintat vertiginos în apele Oceanului Atlantic, vasul a ajuns între dunele de nisip, la o distanță de mai bine de 400 de metri de țărm. Astăzi ne  oferă imagini incredibile.

RECOMANDARE
O metodă folosită de mulți șoferi pentru a scăpa de stratul de gheață de pe parbriz

Sursa: a1.ro

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***