miercuri, aprilie 17, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Imagini surprinse cu o dronă. O adevărată catastrofă apărută din cauza neglijenței omului. Toți locuitorii de aici au fost evacuați

În urmă peste 12 ani,  la data de 11 martie 2011, un tsunami provocat de un cutremur cu magnitudinea de 8,9 grade pe scara Richter a provocat explozia centralei nucleare de la Fukushima, din Japonia. Încă din data de 22 aprilie 2011, o zonă aflată pe o rază de 20 km de centrala nucleară de la Fukushima a fost evacuată complet. lăsând în urmă un întreg oraș abandonat.

Tragedia de la Fukushima a fost cea mai puternică de la evenimentul de la Cernobâl încoace, iar orașele aflate în imediata apropiere nu au mai fost atinse de atunci.

În 2015, fotograful polonez Arkadiusz Podniesinski a fotografiat ceea ce a rămas în zona afectată, vizitând locul din jurul centralei de la  Fukushima, ca să vadă totul cu propriii săi ochi, ce a lasat in urma una dintre cele mai mari catastrofe nucleare din ultimul deceniu.

El a primit permisiunea de a intra în această zonă părăsită pe o distanță de 20 km și când a ajuns acolo, în fața lui au apărut niște scene incredibile, similare cu cadrele dintr-un film despre post-apocalipsă.

Cutremurele sau tsunami nu au nicio vină. Oamenii sunt responsabili pentru accidentul de la stația nucleară din Fukushima” — scrie Podniesinski. Scopul proiectului lui fotografic este prezentarea reală a consecințelor. „Oamenii au dreptul să tragă propriile lor concluzii, fără să fie influențați de presă, propaganda politică sau grupurile interesate de energia nucleară, care încearcă să reducă amploarea dezastrului.” Toate imaginile surprinse de el pot fi văzute aici

Seismul şi tsunami-ul au distrus centrala nucleară de la Fukushima. Trei dintre reactoare au explodat şi material radioactiv s-a răspândit în atmosferă şi în ocean. Acesta este cel mai grav accident nuclear după cel de la Cernobâl din 1986. Toţi locuitorii pe o rază de 20 de kilometri au fost evacuaţi.

Foarte interesant și..  „Când v-o fi dor de mine şi îţi vrea ca să mă vedeţi, să vă uitaţi la fotografie“. Ultima scrisoare a unui erou de la Mărăşeşti trimisă părinţilor

Chiar si astăzi nivelul radiațiilor de la FUKUSHIMA este foarte ridicat. Imaginile de mai jos, nu mai au nevoie de nicun comentariu. 19.000 de oameni au murit sau au fost dati dispăruți atunci.

    Articole asemănătoare

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.