Connect with us

INFO ȘTIRI

Diaspora se intoarce acasa de 1 decembrie. Vom avea un nou miting de amploare in Piata Victoriei?

Published

on

Diaspora a decis să se întoarcă acasă de 1 Decembrie. Se anunţă coloane de maşini la graniţe, care vor ajunge în ţară din toată Europa. Alba Iulia va fi luată cu asalt de turişti de 1 Decembrie. Unele camere au fost rezervate încă de anul trecut, iar acum în oraş nu se mai găseşte niciun un loc de cazare, cu toate că preţurile au explodat, pur şi simplu.

„O să fim cazați între Oradea și Huedin, cazările sunt foarte scumpe la Alba Iulia. Ne vedem la 8:00, la gară, pentru Marșul Centenarului. Vom merge în față la festivități. Vă așteptăm pe 1 decembrie lânga noi”, a transmis, pe Facebook, un român stabilit la Londra.

„Ne mai sună oamenii pentru camere, dar nu mai avem”, spune proprietara unui hotel din Alba Iulia. Acesta este răspunsul de care se lovesc românii care vor să petreacă de Centenar la Alba Iulia. Hotelurile sunt deja rezervate în proporţie de 100%. Preţurile la cazare au sărit şi ele în aer.

La Alba Iulia, o cameră pentru care se plătea în mod normal 100 de lei pe zi, costă acum 1.000 de lei. Chiar şi la preţul acesta, cei care mai prind o cameră liberă se consideră norocoşi.

„Hotelul este plin, rezervările sunt făcute de anul trecut, avem străini, care vin să mănânce mâncare tradițională”, spune proprietara unui hotel.

Indiferent că vor veni din Republica Moldova, Germania sau Italia, turiştii vor fi întâmpinaţi cu bucate tradiţionale și nu vor lipsi, desigur, sarmalele și mămăliguța.

Şi în pensiuni locurile de cazare s-au epuizat de mult timp. „O parte din camere le-am dat în august 2017, o parte în februarie 2018, cele din 2017 sunt clienți fideli care revin de foarte mulți ani aici”, spune Claudia Popa, proprietara unei pensiuni.

Şi tot pentru 1 Decembrie, un hotel din Alba Iulia a scos la licitaţie ultima cameră disponibilă. A vândut-o cu 600 de euro unei firme care, la rândul ei, o va licita şi va dona toţi banii pentru micuţii cu probleme de la o casă de copii. În acest an, pachetul turistic pentru 1 Decembrie în acest hotel din Alba Iulia s-a vândut cu 1.000 de euro pentru 3 zile şi 2 nopţi de cazare, cu toate serviciile incluse.

Dupa cum s-a anuntat pe Facebook, mai multe organizatii civice organizeaza un miting in Piata Victoriei in 1 decembrie, putandu-ne intreba, in acest context, cati dintre romanii din diaspora vor fi prezenti la acest eveniment.

RECOMANDARE
Cele mai eficiente metode pentru a scădea febra copilului, fără a apela la medicamente

sursa digi24

loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

INFO ȘTIRI

Acest bugetar are o leafă mai mare decât a preşedintelui României, deşi este de opt luni în arest la domiciliu pentru corupţie

Published

on

By

Luigi Marius Ciubrei, fostul director al APDM Galaţi, a fost reţinut în aprilie 2018 pentru luare de mită. Ulterior, el a primit arest la domiciliu – postură în care se află şi în prezent – însă şi dreptul de a merge la muncă, pe postul de director. El a demisionat din funcţie, după o vreme, însă a fost pus consilier managerial al noului director. Leafa lui Ciubrei este de 27.000 de lei pe lună (brut). 

Situaţie care frizează absurdul la Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) cu sediul la Galaţi. Având ca unic acţionar statul român, prin Ministerul Transporturilor, compania amintită plăteşte unui fost director, aflat în arest la domiciliu după ce a fost prins luând şpagă, o leafă mai mare decât cea a Preşedintelui României. După ce, în aprilie 2018, Luigi Marius Ciubrei (pe atunci director general al APDM) a fost reţinut de procurorii DNA Galaţi şi propus spre arestare preventivă, judecătorii au decis să îi dea acestuia doar arest domiciliar, situaţie care este menţinută şi în prezent.

Având în vedere situaţia, Consiliul de Administraţie al APDM Galaţi (controlat de Ministerul Transporturilor) a decis să suspende temporar contractului de management al directorului general, delegând atribuţiile către directorul adjunct. De altfel, în perioada 17 aprilie-11 iulie 2018 (aproape trei luni) Ciubrei nu s-a mai prezentat la lucru din cauza interdicţiei de părăsi domiciliul. Deşi soluţia pare una corectă, trebuie spus totuşi că, potrivit legii, contractele de management trebuie anulate automat, unilateral, în situaţia de forţă majoră expresă „imposibilitatea exercitării atribuţiilor contractuale”, lucru cât se poate de evident, atâta vreme cât managerul era arestat în propria casă după ce fusese prins în flagrant de DNA luând mită pentru a face o serie de angajări preferenţiale.

Efectele acestei situaţii ciudate aveau să se vadă în 11 iulie 2018, atunci când judecătorii de la Tribunalul Galaţi au decis să-i permită lui Ciubrei să meargă la lucru (menţinând în rest arestul domiciliar), astfel încât acesta şi-a reluat practic atribuţiile de director general al APDM Galaţi. Conjunctura absurdă (măsura arestului domiciar stabilită de magistraţi impunea şi „interdicţia de a exercita atribuţiile de serviciu care au dus la comiterea infracţiunii”) a fost perpetuată până în septembrie 2018 (deci alte două luni, răstimp în care celor de la Ministerul Transporturilor nu li s-a părut nimic anormal), când acesta a decis să demisioneze. Altfel, probabil că era şi acum director general.

Luigi Marius Ciubrei nu a rămas însă pe drumuri după demisie. A fost trecut, imediat, pe funcţia de „consilier managerial şi pentru gestionarea fondurilor europene”, situaţie în care este mâna dreaptă a noului director general George Botea (numit interimar) şi primeşte aceeaşi leafă – de 27.000 de lei pe lună  – ca în perioada în care era director. Trebuie spus şi că ghidurile europene de conduită şi de integritate impun autorităţilor române să nu delege atribuţiuni legate de gestionarea fondurilor europene către persoane care au probleme cu Justiţia. Situaţia a fost sesizată în septembrie Corpului de Control al Ministrului Transporturilor, care a făcut o verificare a modului cum s-a derulat întreaga afacere. Deocamdată, singura concluzie a anchetei interne a fost că Luigi Marius Ciubrei îşi merită leafa mai mare decât a Preşedintelui României, pe principiul prezumpţiei de nevinovăţie, chiar dacă este arestat la domiciliu de aproape opt luni. Comparativ, Klaus Iohannis a primit luna trecută un salariu brut de 22.800 lei.

RECOMANDARE
Cele mai eficiente metode pentru a scădea febra copilului, fără a apela la medicamente

Citeste mai mult: adev.ro/pjir6x

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***