vineri, iulie 19, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Dieta anti-îmbătrânire a Anei Aslan. Ce mânca zilnic femeia care a descoperit elixirul tinereţii

Cunoscută drept femeia care a învins bătrâneţea, Ana Aslan conştientizase încă de acum câteva zeci de ani că suntem ceea ce mâncăm.

Doctorul care a inventat leacul pentru tinereţea veşnică şi care a trăit aproape 92 de ani, era învăţat să mănânce corect, la ore fixe, sănătos, scrie apropotv.ro. „Totul trebuie să fie cât mai natural, trebuie evitate alimentele din conservă. Alimentaţia trebuie să aducă în mod natural ceea ce are nevoie organismul. Fără substanţe inutile.” Multe legume, multe fructe şi, bineînţeles, multă mişcare.

Ioana Preda a fost menajera Anei Aslan mai bine de zece ani. Ştia fiecare secret al profesoarei. De exemplu, era foarte atentă la siluetă.

„Carnea de vită era nelipsită. Se îngrijea foarte mult, nu se sătura nicoadata, când îi era foame zicea: dă-mi o bomboană. Ţinea la siluetă. O bomboană, atâta lua şi gata”, povesteşte Ioana Preda.

„Ştia să mănânce bine, îi plăcea să mergă la marile restaurante, să comande mâncăruri de calitate, dar în acelaşi timp ştia să şi gătească. E adevărat că avea bucătarul ei, dar avea preparate pe care le făcea singură”.

„Întodeauna lua masa la 1:30, îmbrăcată, chiar dacă era singură la masă, cu o ţinută frumoasă, cu bijuterii, respecta acest ritual”, adaugă ea.

Ana Aslan credea că o zi a unui pacient, din punctul de vedere al alimentaţiei, trebuie să arate aşa: micul dejun, gustare, prânz (la maximum 13:30), gustare, cină (la 18:00 – 19:00).

La capitolul carne avea un fel de clasificare: carnea de vacă, peştele, pasărea, miel/oaie, porc. Dar porcul nu prea îl recomanda. Apoi recomanda ficatul, limba, în general carne de la animalele care se hrănesc, la rândul lor, mai curat. Şi toate rasol! Câteodată, le prefera făcute le cuptor.

Foarte interesant și..  Câteva remedii naturiste folosite în tratarea fierii! Nu necesită mulți bani și se bazează mai ales pe folosirea ceaiurilor!

Ce mânca Ana Aslan? Avea şi mâncăruri preferate: supă de vită clară, cu crutoane, pătrunjel şi piper, crap pe varză murată, pană de somn, rasol de şalău cu lămâie, sărmăluţe fără orez, pilaf de pasăre, curcan, ciuperci cu caşcaval la cuptor. Şi avea şi o slăbiciune dulce: îi plăcea tortul „Buturugă”, făcut în casă.

După reţetele ei de viaţă sănătoasă (în combinaţie cu tratamentul „Ana Aslan”) au fost întineriţi mulţi pacienţi. Români şi străini. Săraci, bogaţi, anonimi, celebri…

„În istoria medicinei poate că nici un medic nu a fost atât de solicitat de miile de pacienţi şi interlocutori: capete încoronate, şefi de stat, capete de afiş ale politicii mondiale, scriitori celebri, vedete ale scenei şi ecranului, ziarişti, confraţi şi nu în ultimii rând pacientul obişnuit căci, ceea ce impresiona la această mare doamnă în halat alb era respectul medicului în faţa bolnavului”, este scris în volumul „Ana Aslan-In memoriam”.

Sursa: apropotv.ro  

Articole asemănătoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.