Connect with us

Diverse

Diferenţele dintre copiii născuţi pe cale naturală şi cei născuți prin cezariană

Published

on

RECOMANDARE
Descoperire de excepție făcuta la Iași de un student și ignorată complet de autorități. Oare de ce televiziunile nu vorbesc despre asta?

Metoda de a naștere unui copil este o temă îndelung dezbătută de lumea medicală, iar concluzia este una și aceeași – nu există metodă lipsită de riscuri pentru mamă și făt. La fel de cert este și faptul că un copil născut prin cezariană este diferit de unul născut pe cale vaginală.

Nașterea prin cezariană implică secționarea peretelui abdominal şi a uterului pentru scoaterea copilului. Cu alte cuvinte, nici mama, nici copilul nu sunt implicaţi în procesul de naştere. Femeia nu simte nici contracţii, nici nu trebuie să împingă pentru ca bebeluşul să vină pe lume. Iar copilul nu trebuie să parcurgă o călătorie dificilă prin canalul vaginal, ci doar să aştepte ca mâinile doctorului să-l scoată afară, scrie portalul totuldespremame.ro

Copiii născuți prin cezariană arată diferit

Faptul că un nou-născut prin cezariană arată perfect are o justificare medicală. Bebelușul nu prezintă urme de oboseală sau efort, fața sa fiind perfect ovală. La polul opus, nou-născutul pe cale naturală poate prezenta leziuni minore sub forma unor hematoame, tumefacţie şi vase de sânge sparte pe faţă.

Copiii născuţi prin cezariană sunt mai calmi

În general, cei mai mulţi copii, imediat după cezariană, sunt liniştiţi.  Medicii spun că de fapt, imediat după cezariană, nou-născutul nu este pe deplin treaz. Deoarece tranziţia, dintr-odată, de la „lumea de apă“ la „lumea de aer“ nu numai că nu este uşoară pentru un copil, dar poate fi, de asemenea, foarte dureroasă. Este un efort inuman pentru un organism atât de mic. Copilul născut în mod natural împinge capul afară din canalul vaginal şi, în acelaşi timp, împinge afară din plămâni lichidul amniotic şi ia prima răsuflare. În comparaţie, bebeluşul născut prin cezariană are nevoie să i se aspire lichidul amniotic din plămâni într-un mod mecanic de către medici, ceea ce este incomod şi interferează cu respiraţia naturală. La aceasta se adaugă diferenţa de presiune – între lichid şi exterior – ceea ce poate induce dureri în piept. Dar, în ciuda acestor experienţe, copilul, în primele ore ale vieţii sale, este extrem de liniştit.

Copiii născuți natural sunt mai puternici decât cei născuți prin cezariană

În lumea medicală se pleacă de la premisa că bebeluşul născut în mod natural este mai sănătos deoarece în timpul travaliului se strecoară printr-un canal foarte îngust apoi se chinuie să scape singur de lichidul amniotic din plămâni, aspecte ce au un efect nemaipomenit asupra funcţionării sistemului respirator. Ca urmare, naşterea naturală ar proteja copilul pe viitor de insuficienţă respiratorie.

Copiii născuţi prin cezariană prezintă risc mai mare de obezitate

Explicația stă în faptul că cezariana inhibă eliberarea de hormoni şi enzime care afectează metabolismul normal al copilului, mai târziu în viaţă, iar copilul nu are niciun contact cu bacteriile prezente în canalul vaginal al mamei, ceea ce poate afecta metabolismul.

Citește întregul articol aici – http://www.totuldespremame.ro/sarcina/nasterea/diferentele-dintre-copiii-nascuti-pe-cale-naturala-si-copiii-nascuti-prin-cezariana

loading...

Diverse

Scapă definitiv de mirosul neplăcut al transpirației de la subraț cu cele mai eficiente tratamente chiar la tine acasă

Published

on

By

RECOMANDARE
Whats-App introduce o regulă dură. Copiii sub 16 ani nu vor mai avea acces la platformă începând cu luna mai 2018

Mirosul neplăcut de transpirație poate fi înlăturat prin utilizarea unor preparate simple, dar eficiente și care nu irită pielea.

Publicația viatasisanatate.com ne arată cele mai eficiente tratamente împotriva transpirației.

Săpunul din lapte de capră12 este ideal, si săpunul de Castilia face minuni. Se înlătură bacteria care produce mirosul neplăcut.

Oțet de mere:

Oțetul de mere  cu putină zeamă de lămâie urmat de clătirea cu apă călduță ucide micile bacterii imediat. Ingredientele respective se pot pulveriza.

Ulei de arbore de ceai:

Aplicat în zona subrațului este un agent antibacterian și antifungic foarte bun.

Bicarbonatul de sodiu:

Menține pielea uscată și înlătură mirosul neplăcut.

Lămâia verde:

Sucul proaspăt stors al lămâii distruge până la 99% din bacterii și ajută la împrospătare pentru o săptămână.

Apa oxigenată:

Este foarte bună la uciderea mirosului de subraț. Puteți să amestecați cu puțină apă de trandafiri pentru a elimina și mai eficient mirosul.

Sursa: viatasisanatate.com

loading...
Citește mai departe>>

Facebook

Alte recomandări

Loading...

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***