miercuri, mai 22, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Din secretele mecanicilor! Cum se conduce CORECT o mașină diesel! SFATURI care vor PRELUNGI viața mașinii tale!

O mașină diesel este mult mai puternică decât una pe benzină, însă trebuie folosită corect. Iata cateva sfaturi!

  1. Cum pornesti o mașină diesel?

La o mașină diesel, după ce ai băgat cheia în contact, e bine sa aștepți câteva secunde. Dacă e frig, bujiile incandescente trebuie sa încălzească camera de ardere. Pornești când se sting martorii de bord. Dacă te grăbești, o sa uzezi motorul, deoarece il forțezi sa se invârtă fără sa pornească.

Iarna se recomandă sa pui contactul de mai multe ori, astfel incat sa se incalzeasca mai mult camera de ardere, iar atunci cand vei da la automat sa porneasca din prima.

  1. Nu astepta pe loc sa se incalzeasca

Motorul diesel se incalzeste numai in sarcina, iar ca sa lucreze la randament maxim si sa aiba cel mai bun consum, trebuie sa se incalzeasca. Si, spre deosebire de motorul pe benzina, temperatura de functionare este mai mare la diesel. Asadar, nu astepta pe loc sa incalzesti motorul.

  1. Nu lasa rezervorul sa se goleasca

Motorina are un punct de inghet relativ mic. Iarna, la -20 de grade, multe automobile incep sa aiba probleme cu pornirea. Nu trebuie să avem puțină motorină în rezervor, deoarece se formează condens si cum motorina e mai usoara ca apa, pompa îngheață, apa făcând dop. Nu trebuie sa lăsam nici pompa de motorina descoperită, pentru că se poate supraîncălzi.

  1. Mergi la drum intins

Daca mergem cel putin o data pe luna la drum intins, nu vom avea injectoare infundate, filtre de particule infundate si tot felul de senzori si supapa EGR acoperite de calamina. Toate aceste piese se vor curata de la turatia mare.

Foarte interesant și..  Vă pare rău de vremurile dinainte de Revoluție?

Injectoarele se pot strica și de la motorina de o calitate proastă. Deci, atenție și la calitatea combustibilului!

Sursa: ziarulonline.com

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.