joi, mai 23, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Dintele unui mamifer care nu mai există, pe o plajă din această țară FOTO

O femeie a descoperit un dinte al unui mamifer care nu mai există pe coasta din Oregon.

Dintele, posibil datând de acum aproximativ 20 de milioane de ani, a fost găsit pe coasta Oregonului. Amariah Jacobs, o educatoare, a observat dintele pe 25 martie, în timp ce căuta agate pe plajele din Oregon.

Descoperire uluitoare pe plaja din Oregon

După descoperirea ei, femeia a contactat un curator de la muzeul Smithsonian, care a identificat fosila drept un dinte al lui Desmostylus hesperus. Soțul femeii care a făcut descoperirea uluitoare a distribuit imagini virale ale dintelui pe Reddit, unde postarea sa a primit 11.000 de voturi pozitive.

Dinte de Desmostylus hesperus

Ca referință, Desmostylus hesperus este o specie de mamifer marin similar cu un hipopotam, dar care nu mai există, din ordinul Desmostylia. Potrivit unui studiu din iunie 2023 publicat în Royal Society Open Science, Desmostylia sunt mamifere marine erbivore care au fost „enigmatice încă de la descoperirea lor, din cauza morfologiilor lor scheletice și dentare neobișnuite”.

Jacobs a precizat că ultima sa descoperire „nu este un hipopotam, ci un predecesor,” adăugând că „20 de milioane de ani este o estimare foarte rezonabilă a vârstei dintelui, pe baza descoperirilor anterioare și a…

Continuarea articolului pe playtech.ro

Foarte interesant și..  Useit.ro - Cât de fierbinte e Soarele. Experții au dezvăluit temperatura fantastică la care poate ajunge

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.