duminică, mai 19, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Dizolvă pietrele de la rinichi și curăță aparatul digestiv cu un ceai ușor de preparat! Ajută și în lupta împotriva celulelor canceroase!

Infuzia de ghimbir întărește sistemul imunitar și reduce riscul de infecții.

Ceaiul cu proprietăți antibacteriene, anti-inflamatoare si anti-virale, care curăță aparatul digestiv, se poate obține din rădăcina unei plante cu dovedite proprietăți curative. Rădăcina de ghimbir este bogată în antioxidanți, vitamina C si magneziu, cu rol important în tratarea unor afecțiuni, printre care se numără astmul, indigestia și bolile cardiovasculare.

Pentru tractul digestiv îmbunătățește absorbția de substanțe nutritive. Consumat zilnic, ceaiul de ghimbir poate preveni apariția diareei, a flatulenței, a balonării si a indigestiei. Substanțele chimice pe care le conține tonifiază musculatura tractului digestiv si împiedică creșterea nivelului de acid gastric.

Infuzia de ghimbir întărește sistemul imunitar și reduce riscul de infecții. O ceașcă de ceai de ghimbir consumată zilnic reduce mult riscul de accident vascular cerebral. Substanțele active din ghimbir blochează depozitarea grăsimilor pe artere, reduc nivelul de colesterol rău si ajută la prevenirea diferitelor forme de cancer.

Ceaiul de ghimbir are rezultate remarcabile și în tratarea artritei reumatoide. Substanțele chimice din ghimbir țin in frâu enzimele COX-1 si COX-2, responsabile de apariția inflamațiilor în organism. Atenție însă la consumul de ghimbir in combinaţie cu medicamente non-steoridiene, poate determina apariția de sângerări si alte efecte adverse.

Ceaiul de ghimbir  este indicat în orice anotimp, deoarece previne apariția mai multor probleme de sănătate:

  • întărește sistemul imunitar
  • luptă împotriva infecțiilor
  • tratează răcelile severe și gripa
  • stimulează circulația sângelui

Iată de ce aveți nevoie pentru a prepara un ceai de ghimbir acasă!

Ingrediente:

  • un vârf de linguriță de pudră de ghimbir
  • un vârf de linguriță de pudră de turmeric (curcuma)
  • o lingura lapte de cocos
  • miere organică
  • o cană cu apa

Preparare:

Se fierbe apa, se adăugă ghimbirul si turmericul si se mai lasă pe foc încă 1-2 minute. Se oprește focul, se acoperă si se mai lasă 10 minute acoperit. Adăugați apoi laptele si turnați compoziția într-o cană. Se îndulcește cu miere organică.

Foarte interesant și..  Recomandări ale unui medic străin! Ce să mănânci în funcție de grupa ta sanguină?

Sursa: .andreilaslau.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.