miercuri, noiembrie 29, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

„Doamne ferește!” Fata asta merge pe jos la școală? Cum era posibil așa ceva înainte de Revoluție?

Aceasta elevă din anii 80, merge singură pe stradă către școală. Doamne ferește, bine că am facut Revoluția aia că nu se știe ce se alegea de generația mea cu halul în care ne-am riscat viețile mergând singuri spre școală !

Pe vremea aia toți eram la fel de inconștienți. Iarna o luam prin baltoace si zapezi, nu ratam niciun petec de gheață să ne dăm pe el, eventual pe ghiozdane, iar vara…nici nu vreau să mă gândesc, vara ne opream pe la gârla, cei care ne-am școlit pe la țară.

Puteam să murim in mai multe variante si scenarii, dar cred ca toti copiii din anii ăia aveam cate un inger pazitor deasupra capului de nu crapam. Alta explicatie nu e.

Auzi, sa mergi singur la scoala, fara mama, fara tata, fără bona, făra bodyguard, fara jeep, fara orice alta masina, fara telefon mobil la care sa te sune familia isterizata din 5 in 5 minute ca sa se asigure ca esti safe, ca ai apasat corect pe clanta usii, n-ai alunecat pe vreo scara Richter, nu ti-a cazut vreo macara in cap, sau mai rau, n-ai sfarsit in vreun butoi din Caracal!

Prosti si inconstienti mai eram pe vremea aia, zau.

Si stai sa vezi, ca si dupa ce terminam orele tot singuri ne duceam către case. Care pe jos, care atarnati de vreo caruta, care pe portbagajul unei biciclete, care cu tramvaiul sau troleul si tot asa. Jeep avea doar Ceausescu, iti dai seama?

Mamele lucrau, tatii la fel, bone nici nu existau in vocabular.

Foarte interesant și..  In preajma Revoluției, Ceaușescu a prezis decăderea României, într-un discurs ce nu s-a dat la televizor în acea perioadă

Copiii de azi isi scrantesc gleznele daca fac un pas pe poarta scolii, spre casa. Dupa 3 pasi ametesc, le curge sange din nas si mor.

Lasati-ma, ca ma apuca ,,frezoanele” numai cand ma gandesc cum am mers eu la scoala pe jos. Puteam sa fiu impuscat, rapit, sau putea sa se repeada unul in mine si sa-mi fure un rinichi.

Băi și mai am amintiri din astea horror: săream coarda fara cască, jucam sotron fără genunchiere, mâncam mere din pom nespalate, beam apă de la hidrant și ne încăpățânam să nu murim, chiar dacă puteam să luam virusi cu 3 capete si denumiri de-ți ingheața sangele in vene, cum sunt cei de azi!

Pe vremea mea, oamenii nu cautau E-uri pe etichete, ci doar pretul. Pfoa…

Nu ne-am stins, nu ne-am imbolnavit, am mers pe jos si ne-am luat bataie cu rigla la palma cand nu ne-am facut lectiile…..

Autor Adrian Prisecaru
Foto internet

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.