luni, mai 20, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Doar aici nu ajunsese ANAF-ul și promite amenzi noi. Ce mai taxează fiscul românesc în 2024, a țintit tunurile acolo unde nu te aștepți

Într-o nouă mișcare de consolidare a colectării fiscale, ANAF își extinde domeniul de aplicare într-un sector neașteptat: automatele comerciale.

Această inițiativă vizează asigurarea că toate tranzacțiile realizate prin aceste dispozitive sunt înregistrate și taxate corespunzător, reflectând o nouă etapă în digitalizarea fiscală din România.

Noua reglementare pentru automatele comerciale

De la 1 octombrie 2024, firmele care operează automate de vânzare – de la cele de cafea până la distribuitoare de gustări – trebuie să fie echipate cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF). Aceste dispozitive vor fi responsabile pentru transmiterea datelor fiscale către sistemul informatic al ANAF, asigurând astfel o înregistrare fiscală adecvată și la zi a tuturor tranzacțiilor.

Nerespectarea acestei obligații va atrage sancțiuni severe, începând cu amenzi de la 8.000 la 10.000 de lei, confiscarea sumelor nejustificate și posibila suspendare a activității până la remedierea situației.

Impactul asupra afacerilor

Pentru proprietarii de afaceri, această măsură presupune o investiție inițială în achiziționarea și instalarea AMEF-urilor. Cu toate acestea, pe termen lung, aceasta ar putea conduce la o gestionare mai eficientă…

Continuarea articolului pe playtech.ro

Foarte interesant și..  Sănătatea noastră, o loterie. Alimentele și obiceiurile care ne duc mai repede spre moarte

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.