Din cuprinsul articolului
Uneori sângele se poate coagula prea mult, ducând la complicații care pot fi potențial periculoase. Una dintre acestea este tromboza venoasă, care debutează prin formarea unui cheag de sange într-o venă profundă a organismului, de regulă, la nivelul membrelor inferioare sau pelvisului.
Cheagul de sânge poate înainta prin vene, blocând fluxul de sânge către plămâni – afecţiune cunoscută sub denumirea de embolism pulmonar.
Pentru prevenirea aterosclerozei – îngustarea vaselor de sânge şi acumularea plăcilor de aterom – medicii recomandă ca încă din tinereţe, dupa vârsta de 25-30 de ani, să se consume alimente sănătoase, dar şi alte remedii naturiste, inclusiv ceaiuri.
Iată cele mai bune ceaiuri care ajută la subţierea sângelui în mod natural:
1. Sulfina
Una dintre cele mai bune plante este sulfina, care dilată vasele periferice, măreşte permeabilitatea vaselor de sânge şi înlătură vasoconstricţia, fiind indicată în tratamentul varicelor. Aceasta plantă are proprietăţi anticoagulante, îmbunătăţind circulaţia venoasă şi prevenind inflamarea venelor varicoase şi formarea ulcerelor. Se ţin cure de 3 săptămâni cu infuzie combinată de sulfină. Se bea cam o jumătate de litru de ceai de sulfină pe zi.
2. Urzica
Pentru persoanele care au probleme cu circulaţia, urzica are efecte miraculoase şi se foloseşte în anemii, cloroze şi alte boli grave ale sângelui. Este o plantă ce remineralizează întregul organism, cu efecte vasoconstrictoare şi proprietăţi antiinflamatoare.
3. Vâsc
Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI