sâmbătă, ianuarie 25, 2025

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Doctorulzilei.ro * 12 alimente și băuturi care ameliorează ficatul gras

Din cuprinsul articolului

Ficatul gras non-alcoolic sau să încetinească progresia acesteia. Autorii studiului au urmărit dieta și progresia bolii a 136 de pacienți tratați la Spitalul Universitar Metropolitan Osaka din Japonia.

Cercetătorii au punctat dieta fiecărui individ în funcție de aderarea sa la indicele dietei japoneze cu 12 componente, sau mJDI12. Scorurile mJDI12 ridicate au fost asociate cu o încetinire a progresiei fibrozei hepatice care însoțește boala ficatului gras.

Dieta japoneză constă din 12 alimente și grupuri de alimente:

  1. orez
  2. supa miso
  3. murături
  4. produse din soia
  5. legume verzi și galbene
  6. fructe
  7. fructe de mare
  8. ciuperci
  9. alge
  10. ceai verde
  11. cafea
  12. carne de vită și porc

În cadrul dietei japoneze, persoanele care au consumat mai multă soia, fructe de mare și alge marine s-au bucurat de cea mai semnificativă suprimare a progresiei fibrozei hepatice.

Cercetătorii au urmărit, de asemenea, efectul dietei asupra masei musculare și au descoperit că persoanele care au consumat mai multe produse din soia și-au dezvoltat masa musculară mai mult, pe lângă faptul că au avut rate scăzute de progresie a fibrozei.

Studiul este publicat în MDPI.

Ce este boala ficatului gras non-alcoolic?

NAFLD este o afecțiune în mare parte fără simptome în care grăsimea se acumulează în ficat, care poate afecta funcția hepatică.

O persoană cu ficat gras prezintă un risc mai mare de afecțiuni maligne non-hepatice, cum ar fi cancerul colorectal, boala cronică de rinichi, refluxul gastroesofagian, apneea obstructivă în somn, hipotiroidismul, parodontita, sindromul ovarian polichistic…

Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI

Foarte interesant și..  Doctorulzilei.ro * Metoda rapidă pentru a scăpa de cearcănele inestetice

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.