Turmericul (Curcuma longa) reprezinta una dintre speciile de curcuma, fiind cunoscut si sub denumirea de sofran indian
Din cuprinsul articolului
6 motive medicale pentru a pune turmeric în mâncare. Curcumina suprimă dezvoltarea de noi vase de sânge în tumori, inhibă sinteza proteinelor implicate în dezvoltarea tumorii și stimulează autodistrugerea celulelor maligne.
De ce să consumi mai des turmeric
Proprietățile vindecătoare ale popularului condiment oriental sunt cunoscute de mult timp. Pentru prima dată, vindecătorii indieni le-au observat acum aproximativ 2500 de ani.
Vitamine și uleiuri esențiale
Turmericul conține vitamine B, vitamina C (acid ascorbic), E (tocoferol), K (filochitonă), PP (acid nicotinic), precum și fier, potasiu, calciu, magneziu, mangan, cupru, sodiu, seleniu, fosfor și zinc. În plus, conține uleiuri esențiale și acizi grași, motiv pentru care este inclus în măștile de întinerire a feței și a corpului.
Cu toate acestea, turmericul poate fi folosit pentru lucruri mult mai serioase.
-
- În primul rând, ingredientul său activ curcumina poate ucide celulele canceroase și poate opri creșterea acestora.
Curcumina suprimă dezvoltarea de noi vase de sânge în tumori, inhibă sinteza proteinelor implicate în dezvoltarea tumorii și stimulează autodistrugerea celulelor maligne. Dar pentru celulele sănătoase este complet neutru.
2. În al doilea rând, turmericul stimulează sistemul imunitar.
3. În al treilea rând, în diabet, încetinește pierderea de insulină și crește eficacitatea medicamentelor pentru…
Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI