Din cuprinsul articolului
Medic: Mănâncă-o în fiecare zi, această legumă de sezon reglează tensiunea și protejează creierul. Mai mult, medicii o recomandă și celor care doresc să slăbească. O porție conține 44 de calorii, 1,7 g proteine, 0,2 g grăsimi și 2 g fibre, ceea ce le face o opțiune cu conținut scăzut de calorii.
Care sunt beneficiile remarcabile ale acestei legume
Sfecla menține un nivel sănătos al tensiunii arteriale
Unul dintre beneficiile remarcabile ale acestei legume este capacitatea sa de a menține un nivel sănătos al tensiunii arteriale. Bogată în nitrați, pe care organismul îi transformă în oxid nitric, sfecla poate scădea semnificativ atât tensiunea arterială sistolica, cât și cea diastolică. Consumul regulat va ajuta la reducerea riscului de boli de inima si accident vascular cerebral, mai spune specialistul.
Sfecla este cunoscută pentru numeroasele lor beneficii pentru sănătate, precum și pentru culoarea roșu intens. Această legumă tuberoasă versatilă și hrănitoare este un adaos excelent pentru orice dietă, relatează medicul rus Oleg Varfolomeev.
„Dacă știi despre proprietățile benefice ale sfeclei, nu le vei ignora niciodată. Sfecla este plină de vitamine și minerale esențiale care te vor ajuta să fii mai sănătos și să te simți mai bine”, spune specialistul
Te ajută să slăbești
O porție tipică de 100 g de sfeclă gătită conține 44 de calorii, 1,7 g proteine, 0,2 g grăsimi și 2 g fibre, ceea ce le face o opțiune cu conținut scăzut de calorii, dar hrănitoare. Acest lucru îl…
Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI