Din cuprinsul articolului
Medicul nutriționist Marina Sorokina a explicat de ce acest tip de pește, care este atât gustos prelungește viața și normalizează funcția inimii, stabilizând pulsul cardiac.
„Este vorba despre ton. În China, mulți oameni mănâncă ton chiar de mai mult de trei ori pe săptămână. Apropo, speranța medie de viață acolo anul trecut a fost de 78,2 ani.
Este clar că motivul pentru asta nu este doar tonul, dar se știe că are numeroase beneficii pentru sănătate datorită conţinutului ridicat de vitamine şi minerale. De exemplu, conţine seleniu, fosfor, zinc, fier, magneziu etc.”, spune specialistul.
Beneficiile tonului asupra sistemului cardiovascular
În plus, medicul dă asigurări că includerea tonului în dietă va avea efecte benefice considerabile asupra stprii generale de sănătate. Ritmul cardiac se va îmbunătăți, iar funcția inimii va reveni la normal dacă aveți astfel de probleme.
Potrivit medicului, datorită nivelului ridicat de acizi omega-3, acest pește are un efect pozitiv asupra așa-numitului colesterol rău. Aceasta înseamnă că riscurile de atac de cord, accident vascular cerebral și dezvoltarea bolii cardiace ischemice vor fi reduse. În plus, datorită conținutului ridicat de potasiu, tonul va ajuta la normalizarea tensiunii arteriale.
Întârzie instalarea bătrâneții biologice
„Și ce este cel mai important, bătrânețea va veni mai târziu. Semnele externe ale îmbătrânirii corpului, în special părul grizonat, ridurile, petele de vârstă de pe piele, schimbările în percepția…
Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI