Din cuprinsul articolului
Medicii avertizează că, odată cu creșterea incidenţei bolilor de inimă în principal în rândul tinerilor, este extrem de necesar să avem o grijă mai mare în privinţa alimentaţiei.
De aceea, din dietă nu ar trebui să lipsească un anumit tip de ulei, considerat un adevărat elixir pentru inimă. Datorită proprietăților sale antioxidante și antiinflamatorii, uleiul de susan poate fi benefic pentru inimă, articulații, piele, păr și multe altele.
Calitățile nutriționale ale plantei de susan i-au inspirat pe unii să numească uleiul său „Regina semințelor oleaginoase”. Aceasta face parte din familia Pedaliaceae, un grup de plante recoltate pentru semințele lor comestibile, iar denumirea sa științifică este Sesamum indicum.
Are proprietăți antiinflamatorii puternice
Uleiul de susan este obținut din semințe de susan crude, presate și are utilizări culinare, medicinale și cosmetice. Acesta conține sesamol și sesaminol, doi antioxidanți care pot avea efecte puternice asupra sănătății dumneavoastră.
Antioxidanții sunt substanțe care ajută la reducerea daunelor celulare cauzate de radicalii liberi. Acumularea radicalilor liberi în celulele dumneavoastră poate duce la inflamații și boli. Inflamația cronică poate fi dăunătoare și poate duce la boli, motiv pentru care este important să o limităm cât mai mult posibil.
Uleiul de susan poate avea efecte similare atunci când este aplicat local. Un studiu efectuat pe șobolani a arătat că acesta poate reduce deteriorarea celulelor prin inhibarea unor compuși precum xantin oxidaza și…
Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI