Din cuprinsul articolului
Uleiul de chimen negru (latină: Oleum Nigellae Sativae) este un produs derivat din semințele de chimen negru, care crește în principal în Europa de Est și Asia de Vest.
Interesant este faptul că atât semințele de chimen negru, cât și uleiul său presat la rece sunt cunoscute în medicina ayurvedică și chineză încă din cele mai vechi timpuri.
Grecii, romanii și egiptenii antici foloseau chimenul negru ca mirodenie pentru a spori aroma diferitelor mâncăruri și ca remediu pentru multe boli. O vorbă celebră spune că uleiul de chimen negru era aurul faraonilor și putea vindeca toate bolile, cu excepția morții.
Uleiul de chimen negru este o comoară de multe substanțe sănătoase, cum ar fi:
– 60% este acid linoleic (omega-6);
– 25% este acid oleic (omega-9);
– 1% este acid alfa linolenic (omega-3);
– vitamina E;
– biotină;
– beta-caroten;
– steroli;
– antioxidanți;
– săruri minerale precum calciu, zinc, cupru, potasiu, fier;
thymoquinone, un ingredient cu proprietăți antiinflamatorii al cărui efect poate fi comparat cu cel al aspirinei în doză de 100 mg/kg. Datorită acestuia, uleiul de chimen negru are un potențial efect anticancerigen.
Semințele și uleiul de chimen negru au un gust specific, ușor picant și foarte caracteristic, pe care unele persoane îl asociază cu piperul. Uleiul este, de asemenea, recunoscut prin consistența sa groasă și culoarea sa de miere sau maro închis.
Proprietățile vindecătoare ale uleiului de chimen negru
Uleiul de chimen negru este un panaceu pentru multe afecțiuni – de la sistemul respirator…
Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI