Din cuprinsul articolului
Unele produse sunt mai periculoase pentru pancreas decât alimentele grase. Un medic explică care sunt efectele negative.
Pancreasul reacționează prost la alimentele picante și grase. Acest lucru este adevărat, dar lista nu este completă, a subliniat profesorul toxicolog Mihail Kutushov.
Cele mai dăunătoare produse pentru pancreas
„În plus, printre principalele periculoase pentru pancreas există produse complet diferite. Pentru că, de exemplu, astăzi mulți oameni beau cafea în fiecare zi – și în cantități mari. O persoană, de regulă, bea o băutură revigorantă o zi mai des decât să mănânci mâncăruri picante sau ceva gras sau afumat pe stomacul gol și ca o gustare, pancreasului nu-i place cafeaua”, spune Mikhail Kutushov, sfătuind să acorde preferință cicoare.
Ciocolata, al doilea produs de pe listă care dăunează pancreasului
Al doilea produs de pe listă care dăunează pancreasului este ciocolata. Faptul este că carbohidrații rapizi îl fac să producă insulină mai intens. Acest lucru duce în cele din urmă la perturbarea metabolismului carbohidraților.
Pe locul trei se află bananele, care conțin aceiași carbohidrați rapidi și o cantitate mare de zahăr natural.
Ciocolata și bananele, două alimente periculoase pentru pancreas
„Ciocolata și bananele și cafeaua sunt adesea folosite de oamenii moderni pentru „mic dejun”. Practica arată că un consum excesiv poate avea un efect negativ asupra pancreasului – moderația este importantă în orice”, spune expertul.
Medicul mai spune că…
Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI