Din cuprinsul articolului
Știi ce alimente te ajută să scazi glicemia? Prediabetul este caracterizat prin prezența valorilor crescute ale zahărului în sânge, dar nu suficient de mult încât persoana în cauză să fie diagnosticată cu diabet. Atenție! Studiile arată că 1 până la 3 pacienți din 4 care sunt diagnosticați cu o formă de prediabet vor face diabet zaharat mai târziu.
Specialiștii spun că nu există alimente care să scadă nivelul de zahăr din sânge, numai insulina sau medicamentele o pot face, precum și exercițiile fizice. Însă există alimente pe care le poți mânca fiindcă au un indice glicemic scăzut. Practic, acest lucru înseamnă că aceste alimente nu vor crește nivelul de zahăr din sânge.
Modul în care un aliment poate modifica glicemia este exprimat prin indicele glicemic (IG) al acestuia. Mai exact, cu cât un aliment are un IG mai mare, cu atât capacitatea acestuia de modificare a nivelului glucozei din sânge este mai mare.
Alimente care țin glicemia sub control
Afinele -sunt renumite pentru conținutul scăzut de fructoză, adică împiedică acumularea de glucoză în sânge. În plus, sunt bogate în antioxidanți.
Avocado – fiind bogat în grăsimi mononesaturate care împiedică eliberarea zahărului în fluxul sangvin. Mai mult, poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină, poate duce la creșterea sentimentului de sațietate și are impact pozitiv asupra tensiunii arteriale. Mai mult, sunt studii care spun că avocado poate duce la micșorarea riscului de sindrom metaboli dar și de boli cardiovasculare.
Citricele – sunt bogate în…
Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI