vineri, iunie 14, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Doctorulzilei.ro * Alimentul care protejează neuronii și previne Alzheimerul

Din cuprinsul articolului

Alimentul care poate preveni boala Alzheimer. Creierul nostru este un organ complex și vital care merită o atenție deosebită în ceea ce privește nutriția și sănătatea. În ultimele decenii, cercetările din domeniul neuroștiințelor au dezvăluit legături strânse între alimentație și funcționarea optimă a creierului, în special în prevenirea bolilor neurodegenerative precum Alzheimerul.

Un aliment esențial a captat atenția comunității științifice pentru potențialul său extraordinar în protejarea creierului: uleiul de măsline extravirgin.

Uleiul de măsline, rol în prevenția bolii Alzheimer

Studiile din domeniul nutriției și neurologiei au adus la lumină descoperiri semnificative în ceea ce privește efectele benefice ale uleiului de măsline extravirgin asupra sănătății creierului. Un studiu publicat în jurnalul științific „Journal of Alzheimer’s Disease” a analizat impactul dietei mediteraneene, bogată în ulei de măsline extravirgin, asupra dezvoltării bolii Alzheimer.

Cercetătorii de la Universitatea Temple din Philadelphia au analizat un grup de participanți cu vârsta de peste 65 de ani, care au urmat o dietăț mediteraneană timp de patru ani. Dieta a inclus generoase cantități de ulei de măsline extravirgin, legume proaspete, fructe, pește, nuci și leguminoase, și a limitat consumul de carne roșie și produse alimentare procesate. La finalul studiului, s-a observat că participanții care au urmat această dietă au prezentat un risc semnificativ mai mic de a dezvolta Alzheimer în comparație cu cei care au adoptat o…

Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI

Foarte interesant și..  Destinațiile turistice care te-ar putea face influencer pe Instagram. Unde să călătorești pentru mai multe like-uri

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.