Din cuprinsul articolului
Experții spun că există o legumă comună care ar putea oferi o gamă largă de beneficii pentru sănătate – inclusiv reducerea riscului de a face cancer. Dacă sunteți deja un fan al cepei roșii, atunci veți fi încântat să aflați că, pe lângă gustul său, aceasta este, de asemenea, extrem de bună pentru sănătate.
În timp ce toate tipurile de ceapă, inclusiv cea albă și galbenă, sunt pline de un flavonoid anti-cancer numit quercetină, ceapa roșie este, de asemenea, bogată în antocianină. Antocianina este un tip de antioxidant care se găsește în fructele și legumele roșii, mov și albastre.
S-a demonstrat că acest compus inhibă dezvoltarea cancerului deoarece luptă împotriva „radicalilor liberi”. Atunci când organismul dumneavoastră acumulează radicali liberi, apare stresul oxidativ, care poate duce la inflamații și poate crește șansele de a dezvolta afecțiuni cronice precum cancerul și bolile de inimă.
Fructele și legumele roșii, mov sau albastre sunt de obicei bogate în antocianine. Aceste fructe și legume specifice sunt cunoscute pentru nivelurile ridicate ale acestui compus benefic.
Alimentul ieftin care vă poate proteja de cancer. Orice român îl are în bucătărie
- Mure
- Coacăze negre
- Fructe negre de soc
- Coacăze negre
- Cireșe
- Mure
- Căpșuni
- Cireșe amare
- Zmeură roșie
- Struguri negri
- Merișoare
- Prune
- Fasole neagră
- Coacăze roșii
- Rodie
- Morcovi negri,
- Varză roșie
- Conopidă mov
Un studiu din 2017 a explorat efectele antocianilor asupra prevenirii și tratării cancerului. Acesta a explicat că antocianii pot contribui la…
Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI