sâmbătă, mai 25, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Doctorulzilei.ro * „Alimentul zeilor” cu mult calciu și magneziu care…

Din cuprinsul articolului

În încercarea de a obține rezultate pe cântar, mulți oameni se îndepărtează de dulciuri și încep să urmeze diete stricte în care carbohidrații sunt interziși.

Cu toate acestea, ciocolata poate fi un adaos excelent la dietă, oferind cacao, antioxidanți, minerale, fibre, grăsimi sănătoase și multe altele.

Ce nutrienți oferă ciocolata?

Deși este un aliment tabu pentru cele mai multe diete, realitatea este că consumul de ciocolată în cantități moderate poate aduce nenumărate beneficii organismului datorită nutrienților pe care îi furnizează.

Aceasta conține flavonoide și alți compuși antioxidanți care luptă împotriva daunelor provocate de radicalii liberi. De asemenea, conține minerale precum fierul, magneziul și zincul, care sunt implicate în aproximativ 300 de procese biologice.

În aceeași ordine de idei, acestea furnizează fibre alimentare care asigură o bună funcționare a stomacului și mențin sub control nivelul de zahăr.

Grăsimile sale saturate și mononesaturate pot reduce riscul de boli de inimă. De asemenea, conține teobromină, un compus cu o acțiune asemănătoare cafeinei, care oferă energie și o stare de bine.

De asemenea, furnizează o cantitate mare de calciu, deoarece doar 100 de miligrame dintr-un baton de ciocolată cu lapte poate avea până la 214 miligrame de nutrient.

Cum susține ciocolata sănătatea stomacului?

Un studiu științific italian a constatat că ciocolata neagră poate avea efecte pozitive în atenuarea daunelor aduse permeabilității intestinale și diversității microbiomului atunci când este…

Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI

Foarte interesant și..  Sfaturi practice pentru boala secolului 21. Scapă de anxietate fără medicamente!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.