Din cuprinsul articolului
Ce este autofagia sau cum să ne vindecăm singuri Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a împărtășit pe pagina sa de Facebook un ghid complet despre cum putem stimula sistemul imunitar și organismul să se auto-repare.
Vom reda mai jos detaliile postării sale despre autofagie și cum poate fi aceasta susținută prin alimentație și stil de viață.
Vom reda mai jos detaliile postării sale despre autofagie și cum poate fi aceasta susținută prin alimentație și stil de viață.
Autofagia, un termen care se traduce prin „autoconsumare”, se referă la procesele naturale prin care corpul nostru elimină toxinele, celulele deteriorate și alte deșeuri, reciclându-le în elemente utile pentru organism. Sistemul imunitar joacă un rol esențial în acest proces, identificând și eliminând celulele nefuncționale sau moarte. Acestea sunt apoi descompuse și reutilizate pentru a produce energie sau a construi noi celule.
Cum putem stimula autofagia?
1. Prin dietă
Autofagia poate fi stimulată prin ajustarea aportului alimentar. Dr. Mihaela Bilic sugerează reducerea consumului de carbohidrați și proteine și creșterea consumului de grăsimi sănătoase. Aceasta înseamnă să ne concentrăm mai mult pe alimente bogate în grăsimi sănătoase, cum ar fi untul, nucile, ciocolata neagră, măslinele, avocado și peștele gras. În schimb, ar trebui să limităm carbohidrații rafinați, precum zahărul și produsele din făină albă, și să consumăm proteine în cantități moderate, nu mai mult de 1 gram per kilogram de greutate corporală pe zi.
2. Prin stilul de…
Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI