joi, iunie 13, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Doctorulzilei.ro * Băutura care dizolvă cristalele de acid uric și combate guta

Din cuprinsul articolului

Băutura care dizolvă cristalele de acid uric. Acidul uric este rezultatul descompunerii purinelor în organism. Aceste purine sunt compuși naturali produși de corp și se găsesc și în anumite alimente și băuturi.

Printre alimentele bogate în purine, care pot crește riscul de formare a cristalelor de acid uric în urină, se numără ficatul, anșoa, macroul, fasolea uscată și mazărea uscată, precum și berea.

Există o băutură care poate dizolva instant cristalele de acid uric în urină. Acidul uric este în principal dizolvat în sânge și transportat către rinichi, unde este eliminat prin urină. O cantitate excesivă de acid uric în sânge sau o eliminare ineficientă poate cauza probleme de sănătate, cum ar fi hiperuricemia. Un exces de acid uric în articulații, rinichi sau țesuturi moi poate duce la afecțiuni precum guta, care se manifestă prin umflarea degetului mare de la picior și alte simptome cum ar fi descuamarea și mâncărimea pielii.

Băutura care dizolvă cristalele de acid uric

Pentru a preveni aceste probleme și formarea pietrelor la rinichi cauzate de acidul uric, o alimentație echilibrată și sănătoasă este recomandată pentru a evita aceste neplăceri.

Pentru a prepara o băutură care să calmeze durerile și să reducă nivelul de acid uric din urină, veți avea nevoie de 2 portocale, 3 ridichi și 2 lămâi. Începeți prin a spăla bine ridichile și apoi tăiați-le în bucăți mici. Stoarceți sucul din portocale și lămâi. Puneți bucățile de ridichi și sucul de citrice într-un blender și amestecați până când…

Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI

Foarte interesant și..  Care sunt alimentele care îți fac creierul praf! Costin Dămășaru, dezvăluiri incredibile despre sănătatea organismului nostru

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.