Din cuprinsul articolului
Ficatul este cel mai mare organ din organism și ajută organismul să digere alimente, să stocheze energie și să elimine toxinele, conform Medline Plus. Acest organ este situat în partea dreaptă sus a cavității abdominale și se caracterizează prin culoarea sa brun-roșcată.
Atunci când funcțiile hepatice sunt perturbate din orice motiv, pot apărea anumite afecțiuni hepatice precum hepatita A, B și C, ficatul gras, ciroza, cancerul hepatic sau boli ereditare precum hemocromatoza și boala Wilson.
În general, simptomele care generează aceste tipuri de afecțiuni pot varia între ele, dar cele mai frecvente simptome sunt umflarea abdomenului, vânătăile pe picioare, schimbarea culorii scaunului și a urinei și galbenul ochilor și al pielii (icter). Este de menționat că în unele cazuri nu există simptome, ceea ce face și mai dificil de detectat.
Cu toate acestea, în prezența unei afecțiuni hepatice, este important să consultați un medic pentru a diagnostica cauza și a primi tratamentul. În plus, este important să aveți o dietă sănătoasă care conține diferite tipuri de antioxidanți.
Prin urmare, pentru a menține ficatul sănătos, este de o importanță vitală ca oamenii să evite băuturile alcoolice, printre alte produse, și să mănânce alimente care ajută la curățarea organului în cauză.
Unele dintre acestea, în suc, conform portalului UnComo, sunt sfecla roșie și lămâia, întrucât, având proprietăți antioxidante, purifică ficatul prin eliminarea metalelor grele.
Pentru prepararea ei, o sfeclă roșie mare trebuie curățată…
Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI