luni, iunie 24, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Doctorulzilei.ro * Băutura miraculoasă care este plină de probiotice

Din cuprinsul articolului

Tepache este o băutură fermentată originară din Mexic. Numele său provine de la cuvântul nahuatl tepatli, care se traduce prin „băutură din porumb”.

În ultimii ani, această rețetă a suferit modificări, iar în prezent este preparată cu coajă de ananas, piloncillo, apă și o combinație de condimente, inclusiv scorțișoară, cuișoare și ghimbir.

Acest elixir este o sursă excelentă de probiotice, care nu numai că întărește sistemul imunitar, dar are și un efect diuretic care ajută la eliminarea lichidelor reținute.

Care este originea lui tepache?

Tepache își are originea în civilizațiile pre-hispanice din Mexic. Versiunea sa originală consta într-o băutură din porumb fermentat. Cu toate acestea, modul de preparare s-a schimbat de-a lungul timpului.

După cucerirea din secolul al XVI-lea, porumbul a fost înlocuit cu sucuri de fructe, cel mai des folosit fiind sucul de ananas.

Tepache conține alcool?

Tepache tradițional conține o cantitate mică de alcool derivat din procesul său natural de fermentare. În general, acesta conține un procent de alcool de până la 2%.

Care sunt beneficiile tepache-ului?

Ingredientul principal al tepache este ananasul, un fruct care nu numai că îi oferă un gust delicios, dar și o serie de beneficii pentru sănătate.

Ananasul este cunoscut pentru conținutul său ridicat de fibre, care ajută digestia prin accelerarea tranzitului intestinal și prevenirea unor probleme precum hemoroizii.

În plus, bromelaina, un grup de enzime prezente în ananas, contribuie la eliminarea paraziților și a microorganismelor,…

Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI

Foarte interesant și..  Pregătiți-vă pentru cura cu păpădie. Tratamentul naturist de primăvară care face minuni pentru ficat și vezica biliară

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.