luni, iunie 24, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Doctorulzilei.ro * Ce se întâmplă dacă mănânci banane înainte de culcare

Din cuprinsul articolului

Banana este adesea considerată un fruct benefic pentru promovarea somnului… De fapt, este plină de nutrienți care pot influența calitatea somnului. Dincolo de aroma sa dulce și textura cremoasă, aceste fructe sunt pline de proprietăți surprinzătoare care promovează un somn odihnitor și contribuie la bunăstarea generală.

De ce este bine să mănânci o banană înainte de culcare? Mâncatul unei banane înainte de culcare poate promova într-adevăr un somn de calitate…

Banana este bogată în triptofan
Triptofanul. Un aminoacid cunoscut pentru reducerea stresului și promovarea bunăstării, deoarece acționează ca un precursor al serotoninei, ea însăși implicată în producerea melatoninei, hormonul somnului , explică Florence Thorez.

În detaliu, triptofanul este transformat în 5-hidroxitriptofan (5-HTP) de către o enzimă numită triptofan hidroxilază. Apoi este decarboxilat și transformat în serotonină . La sfârșitul zilei, când lumina scade, această serotonină este apoi transformată în melatonină prin mai multe etape enzimatice.

Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Banana, bogată în magneziu
Banana conține și magneziu (28 mg la 100 g în medie). „Acest mineral joacă un rol crucial în relaxarea mușchilor și a sistemului nervos, creând astfel un mediu propice pentru un somn profund și liniștitor ”, notează dieteticianul-nutriționistul. Cu alte cuvinte, consumul unei banane cu câteva ore înainte de culcare calmează sistemul nervos și face mai ușor să adormi.

 Banana conține vitamine B
De asemenea, găsim cantități interesante…

Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI

Foarte interesant și..  Doctorulzilei.ro * Ce NU ai voie să faci de Rusalii! Lucruri total interzise

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.