vineri, iunie 14, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Doctorulzilei.ro * Cea mai bună plantă de primăvară care scade colesterolul

Din cuprinsul articolului

Cea mai bună plantă de primăvară care scade colesterolul și întărește oasele! Și plantele au puterea să distrugă colesterolul rău sau să întărească oasele. Dr. Elena Syurakshina vine cu explicații despre planta cu proprietăți magice pentru sănătate.

Planta care scade colesterolul

Păpădia, plantă medicinală comună, care crește peste tot primăvara, pe unde nici nu te astepți, fiind considerata de grădinari o adevarata pacoste de buruiana, este extrem de benefică. Planta conține multe elemente importante, inclusiv cele pe care corpul uman nu le poate sintetiza singur. De exemplu, vitamina A și beta-caroten. Frunzele de păpadie conțin vitamina a, B2, D, si G dar si minerale.

Beta-carotenul, după cum a observat medicul oftalmolog Mikhail Konovalov, este implicat în formarea pigmentului vizual rodopsina. Imunologul Andrei Prodeus adaugă că păpădia conțin vitamina K, care este necesară pentru o bună coagulare a sângelui, precum și mangan, care întărește oasele.

Substanță din păpădie care ajută la controlul nivelului de colesterol

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Inulina, o substanță din păpădie care ajută la controlul nivelului de colesterol și previne astfel formarea plăcilor în vasele de sânge, aduce beneficii sistemului cardiovascular.

„Totuși, este important să înțelegem că păpădia nu trebuie consumată în timp ce luați warfarină: planta reduce eficacitatea medicamentului. Puteți mânca doar frunze proaspete de păpădie, de preferință cele care nu conțin suc alb. Planta trebuie colectată. de pe drumuri. Salata…

Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI

Foarte interesant și..  20 de simptome de cancer pe care nimeni nu ar trebui să le ignore

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.