vineri, iunie 14, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Doctorulzilei.ro * Cea mai bună plantă pentru buna funcționare a inimii

Din cuprinsul articolului

Cea mai bună plantă pentru buna funcționare a inimii și a ficatului. Tratamentele convenţionale, destinate afecţiunilor cardiovasculare și, mai mult, curățarea ficatului, pot fi completate cu soluţii naturale, care au proprietăţi terapeutice impresionante.

Păpădia poate fi numită pe bună dreptate un elixir al vieții. Această plantă conține multe elemente utile: sodiu, magneziu, potasiu, mangan, aluminiu, fier, cupru, calciu, precum și vitaminele A, C, F și grupa B.

Beneficii papadie

În fitoterapie, terapia cu plante, sunt folosite toate părțile păpădiei – frunze, flori și rădăcină.

„Florile tinere galbene au un efect foarte benefic asupra articulațiilor în reumatism. Prin urmare, chiar acum, când păpădia tocmai înflorește, pot fi culese și uscate. Apoi se infuzează cu apă clocotită și se ia câte o lingură pe zi dimineața. ”, spune herbalistul Elena Korsun.

„Pentru bolile coronariene este util să mesteci tulpini proaspete de păpădie: 5-10 bucăți dimineața cu două ore înainte de micul dejun”, adaugă expertul.

Remediu pentru toate bolile

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

„Mierea de păpădie are și proprietăți medicinale. Ajută la îmbunătățirea metabolismului, la eliminarea osteocondrozei și a durerilor articulare, precum și la purificarea ficatului și a rinichilor”, spune specialistul.

„Pentru a pregăti mierea, este necesară strângerea florilor în perioada de înflorire. Culegeți-le dintr-un loc ecologic (la cel puțin 2-3 km de autostrăzile aglomerate). Pentru 1 kg de miere sunt necesare 350 de flori,…

Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI

Foarte interesant și..  O nouă fabrică deschisă în România, o vestea bună pentru fermierii din zonă. Investiția fabuloasă vine cu angajări masive

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.