Din cuprinsul articolului
De aceea, iubitorii de ceai sunt mereu în căutarea unor variante care pot aduce beneficii mari pentru sănătate și pot ține sub control anumite boli. Unul dintre aceste ceaiuri miraculoase este ceaiul de urzică.
Pe lângă gustul său delicios, acest ceai ajută la reducerea inflamației și la controlul zahărului din sânge. Potrivit Firstforwomen, iată care sunt cele mai mari beneficii ale consumului de ceai de urzică.
Beneficiile ceaiului de urzică
Considerată o buruiană de grădină, urzica este, ca și în cazul păpădiei, o plantă cu beneficii uriașe pentru sănătate. Urzica este diuretică, astringentă, nutritivă, antireumatică, decongestionantă și antihistaminică, iar efectele sale extrem de benefice asupra sănătății pot continua.
Ceaiul de urzică, o adevărată sursă de sănătate
Ceaiul de urzică este bogat în antioxidanți, iar consumul său poate da roade. O revizuire din 2018 a studiilor publicate în revista Molecules a constatat că frunzele de urzică conțin compuși naturali, inclusiv acizilinolenici, taninuri și carbohidrați. Aceștia sunt responsabili pentru creșterea activității antioxidante din urzici, care ajută la eliminarea radicalilor liberi ce provoacă anumite boli.
Cercetările publicate în Jurnalul Internațional de Farmacie și Științe Farmaceutice notează, de asemenea, că acești compuși naturali din frunzele de urzică au proprietăți antiinflamatorii. Autorii studiului spun că, din această cauză, frunzele de urzică sunt folosite mai ales pentru a trata afecțiunile legate de inflamație, cum ar fi artrita,…
Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI