Menopauza este un proces natural, care are loc în jurul vârstei de 50 de ani, dar poate varia de la o femeie la alta
Cele mai bune alimente la menopauză. Dr. Mihaela Bilic a publicat pe site-ul său o serie de recomandări esențiale pentru alimentația femeilor în perioada menopauzei. Potrivit renumitei nutriționiste, consumul frecvent de alimente bogate în antioxidanți este extrem de benefic.
Iată câteva reguli cheie pentru a vă menține o stare de sănătate optimă în această perioadă:
1. Monitorizați aportul caloric: Pentru femeile tinere, active, aportul caloric zilnic recomandat este între 1800 și 2000 calorii. Însă, datorită încetinirii metabolismului la menopauză, 1600 calorii pe zi ar trebui să fie suficiente, și în unele cazuri chiar mai puțin, dacă au fost urmate diete de slăbire frecvent. Dietele repetate pot scădea eficiența metabolismului, astfel încât acesta să fie și mai lenes în perioada menopauzei.
2. Optați pentru variante dietetice mai sănătoase: Nu este necesar să renunțați complet la alimentele preferate, dar este important să reduceți cantitatea de zahăr și grăsimi. Alegeți, de exemplu, tartă cu fructe în loc de tort de ciocolată, cartofi la cuptor în loc de cartofi prăjiți, și mușchi în loc de ceafă. Utilizați unt cu 40% grăsime în loc de cel cu 80% grăsime și încercați să înlocuiți carnea cu peștele, deoarece orice calorie contează, iar „bugetul” vostru caloric este limitat.
3. Reduceți grăsimile animale: Pentru a evita creșterea colesterolului și a trigliceridelor în sânge, folosiți uleiuri vegetale cu moderație,…
Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI