luni, iunie 24, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Doctorulzilei.ro * Cele mai comune puncte de acupunctură și afecțiunile tratate

Sursă foto: Acupunctura București

Care sunt cele mai comune puncte de acupunctură

Din cuprinsul articolului

Acupunctura este o formă de medicină tradițională chineză care implică inserarea de ace subțiri în anumite puncte ale corpului. Aceste puncte sunt situate pe canale energetice (numite meridiane), prin care circulă energia vitală a corpului (numită chi/qi).

Terapia prin acupunctură se bazează pe conceptul că un dezechilibru în fluxul de energie chi poate induce disconfort și/sau boală. Prin inserarea acelor, se poate restabili echilibrul energetic și stimula vindecarea.

Când este recomandată acupunctura

Acupunctura este utilizată pentru tratarea unei game largi de boli și probleme de sănătate, precum dureri acute și cronice, migrene, probleme digestive și respiratorii, tulburări de somn, stres și anxietate.

Stimularea punctelor de acupunctură poate declanșa eliberarea de substanțe chimice în creier, cum ar fi endorfinele sau serotonină, care au rolul de a reduce durerea și de a îmbunătăți starea de spirit.

De asemenea, se crede că acupunctura poate modula activitatea sistemului nervos și a sistemului imunitar pentru a promova vindecarea.

acupunctura
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Care sunt cele mai comune puncte de acupunctură

În acupunctură, există mai multe puncte importante utilizate pentru a restabili echilibrul energetic și a promova vindecarea. Iată câteva dintre cele mai comune puncte:

  1. Punctul Hegu (LI4): Situat între degetul mare și degetul arătător, în partea superioară a mâinii, este folosit pentru dureri de cap, migrene, dureri de dinți, alergii…

Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI

Foarte interesant și..  Doctorulzilei.ro * 12 alimente și băuturi care ameliorează ficatul gras

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.