Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Surse naturale de antibiotice
Din cuprinsul articolului
Antibiotice naturale. Folosite pentru a trata infecțiile bacteriene, atibioticele lucrează pentru a ucide sau a preveni răspândirea bacteriilor de diverse tipuri.
Peste 100 de tipuri de antibiotice sunt disponibile în prezent, pentru a trata o gamă largă de infecții.
Descoperite în urmă cu mai bine de un secol în urmă, antibioticele au adus schimbări revoluționare în știința medicală. Ineficiente în tratarea infecțiilor virale, antibioticele sunt adesea prescrise pentru infecții ale tractului urinar, infecții ale pielii, faringite streptococi și mai multe infecții bacteriene.
Cu toate acestea, utilizarea pe scară largă a antibioticelor a dus la rezistența la antibiotice. Acest lucru se întâmplă atunci când iei antibiotice prea des, ceea ce face corpul tău rezistent la antibiotice. Bacteriile nu mai răspund la efectele acestor medicamente. Acesta este motivul pentru care din ce în ce mai mulți oameni caută surse naturale de antibiotice.
Cele mai eficiente 4 surse naturale de antibiotice
Iată câteva surse naturale de antibiotice care pot ajuta la prevenirea creșterii bacteriilor.
- Merișoare: Merișoarele sunt puteri de antioxidanți. De asemenea, conțin proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene în mod natural. Potrivit unui studiu realizat de National Institutes of Health, merișorul a fost moderat eficient împotriva unui agent patogen parodontal din biofilme. Extractul de merișor poate fi eficient și în tratarea infecțiilor…
Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI