Din cuprinsul articolului
Alimentele vindecătoare au un efect impresionant asupra organismului atunci când sunt introduse în dietă în locul mâncărurilor procesate, a grăsimilor nesănătoase, a făinii albe și a zahărului.
Expertul în nutriție, Fabrizio Mancini, subliniază impactul pozitiv pe care aceste alimente îl pot avea asupra sănătății.
„Am întâlnit numeroși pacienți care au reușit să se recupereze de la boli cronice, au pierdut în greutate fără efort și au simțit un val de energie după ce au început să consume anumite fructe și legume”, afirmă Mancini.
Nutriționistul evidențiază faptul că există numeroase cercetări care confirmă beneficiile unei diete bogate în fructe și legume, contribuind la prevenirea bolilor cardiovasculare, cancerului și altor afecțiuni cronice.
Cinci alimente vindecătoare recomandate de Dr. Mancini
1. Broccoli
Broccoli este o legumă extraordinară care are proprietăți anticancerigene și este o sursă bogată de vitamina C, ajutând la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, contribuie la menținerea tensiunii arteriale în limite normale și este plin de fibre, esențiale pentru sănătatea digestivă.
Legumele crucifere, cum ar fi broccoli, sunt cunoscute pentru compușii lor bioactivi, care pot reduce daunele celulare cauzate de bolile cronice. Diverse studii sugerează că consumul acestor legume poate proteja împotriva unor tipuri de cancer, cum ar fi cel de sân, de prostată, gastric, colorectal, renal și de vezică urinară.
2. Cireșele
Cireșele sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a combate celulele…
Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI