Din cuprinsul articolului
Potrivit studiilor, portocalele pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol rău (LDL) și la creșterea nivelului de colesterol bun (HDL), precum și la menținerea tensiunii arteriale în limite normale.
Din ce în ce mai mulți oameni suferă de creșterea colesterolului în sânge, care apare ca urmare a stresului, consumului de alimente bogate în calorii, precum și din cauza lipsei hidratării corecte.
Pentru prevenirea aterosclerozei – îngustarea vaselor de sânge şi acumularea plăcilor de aterom – medicii recomandă ca încă din tinereţe, dupa vârsta de 25-30 de ani, să se consume alimente sănătoase, inclusiv cât mai multe fructe.
Deși există o serie de medicamente pentru a ţine sub control această afecțiune – hipercolesterolemia -, sunt recomandate şi diverse remedii naturale, precum consumul de legume şi fructe.
De pildă, citricele şi în special portocalele conţin o cantitate mare de pectină, care poate normaliza nivelul colesterolului din sânge.
Fructele vedetă în sezonul rece
Medicii spun că portocalele ajută la controlul nivelului de colesterol în mai multe moduri. Beneficiile sale provin în mare parte atât din conținutul său de fibre, cât și din sterolii vegetali, care împiedică organismul să absoarbă colesterolul din dietă. Mai exact, portocalele conțin fibre solubile care stabilizează nivelul zahărului din sânge și previne absorbția grăsimilor pentru a controla nivelul colesterolului.
Aceste fructe sunt vedeta sezonului rece şi datorită faptului că au nivel ridicat de vitamina C, care are rolul de a-ți întări
Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI