luni, mai 20, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Doctorulzilei.ro * Cum să accelerezi metabolismul și să slăbești mai repede

Din cuprinsul articolului

Cum să accelerezi metabolismul. Condimentele nu numai că adaugă savoare mâncărurilor, dar au, în același timp, un efect pozitiv asupra sănătății noastre. Un condiment accesibil și ieftin are capacitatea de a accelera metabolismul și de a promova pierderea în greutate.

Piperul negru, condimentul care te va ajuta să-ți reglezi metabolismul

Piper negru

Piperul negru, care este unul dintre ele, este practic indispensabil pe masa noastră și este plin de proprietăți utile. Condimentul ajută la arderea grăsimilor prin accelerarea metabolismului și, de asemenea, protejează împotriva problemelor grave de sănătate.

Este suficient să consumi o jumătate de linguriță din acest condiment pe zi, relatează portalul de sănătate The Health Site.

Proprietăți benefice ale piperului negru

metabolism
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Piperul negru este cunoscut pentru conținutul său ridicat de antioxidanți, care au capacitatea de a neutraliza efectele radicalilor liberi. Radicalii liberi dăunează celulelor sănătoase. Aceste particule sunt de obicei cauzate de factori precum poluarea aerului, fumul de țigară, lumina soarelui și pot provoca daune grave organismului.

Cercetările arată că problemele asociate cu radicalii liberi excesivi, cum ar fi unele tipuri de cancer, inflamația și îmbătrânirea prematură, pot fi prevenite de antioxidanți. Piperul negru conține un antioxidant puternic numit piperina. Datorită acestui fapt, condimentul poate reduce riscul de boli precum cancerul prin prevenirea efectelor nocive cauzate de radicalii liberi.

Ardeiul are un efect…

Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI

Foarte interesant și..  Doctorulzilei.ro * Uleiul care abundă în vitamina E.Este un antioxidant natural

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.