Din cuprinsul articolului
Simptomele ficatului gras nu sunt adesea vizibile, dar este posibil să simțiți oboseală, durere în partea dreaptă sus a stomacului și disconfort. Pentru a depista boala, este necesar să se facă analize de sânge și o ecografie a cavității abdominale.
Potrivit nutriţioniştilor, citaţi de publicaţia The Health Site , o serie de alimente pot avea un efect benefic asupra steatozei hepatice: seminţe de floarea soarelui, usturoi, legume cu frunze verzi şi crucifere, peşte, nuci, ulei de in, ceai verde.
Vitamina E, un antioxidant ce protejează ficatul de aculumarea de toxine
Vitamina E este un antioxidant puternic care poate proteja ficatul de aculumarea de toxine, iar semințele de floarea soarelui sunt o sursă delicioasă a acestei vitamine importante.
Usturoiul poate reduce nivelul de grăsime și este bun pentru ficat. Această legumă este un antibiotic natural, potrivit oamenilor de știință de la Universitatea Stanford.
Legumele crucifere previn acumularea de grasime în ficat
Legumele precum spanacul, varza de Bruxelles, broccoli si verdeturile cu frunze in general previn acumularea de grasime in ficat. Consumul mai multor legume vă poate ajuta să slăbiți, ceea ce, la rândul său, vă va ajuta ficatul să funcționeze mai bine.
De asemenea, aceste alimente te vor menține mai satul mai mult timp și vei consuma mai puține calorii. În plus, legumele verzi sunt bogate în fibre, care pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol din sânge.
Totodată, consumul de pește gras ajută în lupta împotriva ficatului gras….
Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI