Din cuprinsul articolului
Atunci când oamenii sunt diagnosticați cu anumite boli, profesioniștii din domeniul sănătății au sarcina de a le oferi pacienților afectați tratamentele și medicamentele adecvate pentru a le îmbunătăți starea.
Cu toate acestea, există multe persoane care, pe lângă tratamentele medicale, optează pentru remedii casnice și pentru diete echilibrate și echilibrate, motiv pentru care există numeroase alimente care au beneficii și proprietăți benefice pentru sănătate.
Această alternativă este menită să protejeze întregul organism, în special organele cele mai importante, cum ar fi creierul, inima, rinichii, plămânii și altele, cum ar fi trigliceridele, tiroida și colesterolul.
Potrivit Institutului Național pentru Inimă, Plămâni și Sânge (National Heart, Lung and Blood Institute), „colesterolul este o substanță ceroasă, asemănătoare grăsimii, de care organismul are nevoie pentru o stare de sănătate bună, dar în cantități corecte. Nivelurile nesănătoase pot duce la o boală numită colesterol în sânge”.
Trebuie menționat faptul că colesterolul este transportat în lipoproteine: lipoproteine cu densitate scăzută (LDL), numite uneori colesterol „rău”, și lipoproteine cu densitate mare (HDL), numite uneori colesterol „bun”.
Pericolul colesterolului constă în nivelurile sale. Atunci când LDL este ridicat, acesta poate bloca vasele de sânge cu grăsime/placă, ceea ce poate duce la atac de cord, accident vascular cerebral sau alte probleme de sănătate.
Ce alimente pot ajuta la scăderea colesterolului?
Avocado
Acest…
Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI