Din cuprinsul articolului
Îmbunătățirea sănătății, prevenirea bolilor și dobândirea de substanțe nutritive sunt diversele beneficii ale consumului de fructe în alimentație. Merele, bananele, căpșunile, portocalele, kiwi, piersicile, printre altele, pot ajuta diferitele procese care au loc în organism pentru a putea desfășura activitățile zilnice. Deși pot exista suplimente, nu există nimic comparabil cu gustul unic găsit în fructe.
De fapt, specialiștii în sănătate recomandă, în general, includerea fructelor și legumelor în alimentație pentru că sunt bogate în vitamina A, calciu, fier și acid folic și pentru că ajută la prevenirea diferitelor boli.
Odată cu aceasta, unul dintre fructele care se remarcă prin multiplele sale beneficii pentru sănătate este piersica. Consumul acestui aliment oferă organismului vitaminele A, C, B1, B2 și B6 și minerale precum calciu, fier, magneziu, zinc și sulf; și se remarcă și prin faptul că poate fi preparată în multiple moduri.
Site-ul Cocina Vital detaliază că piersica este un fruct cu mari beneficii care nu numai că ajută la combaterea hipertensiunii arteriale, dar este și un aliment ideal pentru răceli și alte afecțiuni similare. În ceea ce privește tensiunea arterială, datorită conținutului ridicat de potasiu, acest mineral ajută la eliminarea toxinelor din organism și contribuie la scăderea tensiunii arteriale.
Un alt beneficiu al piersicilor este că îmbunătățesc circulația, ajutând mușchii inimii să se întărească prin stimularea fluxului sanguin în tot corpul. De asemenea, fiind bogat în…
Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI