Din cuprinsul articolului
Medicii spun că sucul acestui fruct delicios este adesea subestimat, având proprietăţi terapeutice multiple. Acesta conține antioxidanți, vitamine și minerale care pot ajuta la întărirea sistemului imunitar și a inimii.
Nutriționistul Christopher Mora a spus că beneficiile sucului de mango depind de modul în care este preparat și de cât zahăr conține.
Sucul de mango este bogat în vitaminele A și C, care întăresc sistemul imunitar, potasiu și magneziu, dar cel mai puternic nutrient din compoziția sa sunt antioxidanții.
„Sucul de mango conține antioxidanți precum mangiferina, care pot ajuta la prevenirea deteriorarii celulelor”, notează expertul.
Poate fi eficient și pentru hidratare, deși nu trebuie să înlocuiască apa. În plus, mango poate ajuta digestia cu ajutorul enzimelor naturale care se găsesc și în sucul său.
Potrivit nutriționistului Michelle Rutenstein, sucul de mango este bogat în antioxidanți care pot îmbunătăți funcția imunitară. Antioxidanții precum beta-carotenul pot promova sănătatea generală, inclusiv sănătatea inimii, prin reducerea stresului oxidativ și a inflamației.
100 de grame de suc de mango conțin:
- calorii – 51
- proteine - 0,11 g
- grăsime – 0,06 g
- carbohidrați – 13 g
Mango este, de asemenea, o sursă bună de minerale cupru și acid folic, care susțin creșterea și dezvoltarea sănătoasă a fătului.
Sucul de mango poate fi adăugat la diferite băuturi, deserturi, sosuri, creme, smoothie-uri, adăugat la cocktailuri alcoolice și nealcoolice. Puteți face…
Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI