Din cuprinsul articolului
În lunile de iarnă, organismul are nevoie de un plus de minerale şi vitamine în special din alimentaţie. Un astfel de mineral esenţial este calciul, dar şi vitamina D, care ajută la sănătatea oaselor.
Un leac folosit încă din antichitate în acest scop este ceaiul din coada calului – un remediu pe bază de plante utilizat în mod tradițional pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate.
Coada-calului este o ferigă populară care a fost folosită ca plantă medicinală încă din vremea imperiilor grec și roman. Se crede că are numeroase proprietăți medicinale și a fost utilizată în mod tradițional pentru tratarea rănilor, pentru îmbunătățirea sănătății pielii, părului și oaselor și ca remediu pentru diverse alte probleme de sănătate.
Leac folosit din antichitate
Coada-calului de câmp sau coada-calului obișnuită (Equisetum arvense) este o ferigă perenă care aparține genului Equisetaceae.
Crește sălbatic în nordul Europei și în America de Nord și Centrală, precum și în alte locuri umede și temperate. Are o tulpină lungă, verde, dens ramificată, care crește din primăvară până toamna.
Planta conține numeroși compuși benefici care îi conferă numeroase beneficii pentru sănătate. Dintre aceștia, se remarcă antioxidanții și siliciul.
Antioxidanții sunt molecule care îți protejează organismul de efectele radicalilor liberi, care pot provoca deteriorarea celulelor. Siliciul este un compus format din siliciu și oxigen și se crede că este responsabil pentru potențialele beneficii ale coada-calului pentru piele,…
Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI