Din cuprinsul articolului
Leguma care poate ajuta la reducerea riscului de cancer. Radicalii liberi sunt produși de anumite funcții ale corpului, cum ar fi metabolismul, și, de asemenea, prin expunerea la lucruri dăunătoare în lumea din jurul nostru, cum ar fi fumul de țigară, poluarea și radiațiile.
Ele sunt prinse în celule sănătoase și le deteriorează într-un proces numit stres oxidativ. În timp, acest stres cumulativ contribuie la semnele îmbătrânirii și la riscul de boli cronice multiple ale îmbătrânirii, inclusiv cancerul, bolile de inimă și Alzheimer.
Antioxidanții, care provin din alimente sănătoase
Leguma care poate ajuta la reducerea riscului de cancer. Antioxidanții, care provin din alimente sănătoase, în special roșu, portocaliu, violet și albastru, preiau radicalii liberi și îi împiedică să distrugă celulele sănătoase. Dar sfecla roșie nu este doar mâncare simplă roșie sau purpurie.
Studiile au arătat că toate sfecla – nu sucurile sau capsulele sub formă de pulbere – sunt de două ori mai eficiente pentru neutralizarea radicalilor liberi decât alte produse roșii, portocalii, violet și albastre. De fapt, acestea sunt clasate printre cele mai puternice 10 legume antioxidante.
Antioxidantii sunt importanti pentru prevenirea tuturor tipurilor de boli cronice asociate cu varsta. Puteți obține aceste beneficii de la sfec de la sfec de la sfecla proaspătă, uscată sau pură.
Sfecla roșie ajută la reducerea riscului de cancer
Sfecla roșie are o mulțime de proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. De…
Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI