Din cuprinsul articolului
Hipertensiunea arterială (tensiune arterială ridicată) este atunci când presiunea din vasele de sânge este prea mare (140/90 mmHg sau mai mare).
Conform studiilor, aproape jumătate din populaţia adultă a României are hipertensiune arterială, fiind descoperită în urma unor controale medicale de rutină.
Pe lângă medicaţia precrisă de medic, este recomandată şi schimbarea stilului de viaţă, inclusiv o atenţie mai mare la tipurile de alimente consumate zilnic.
În context, nutriţioniştii atrag atenţia că există unele produse alimentare contribuie la apariţia hipertensiunii arteriale (HTA), în vreme ce altele pot fi benefice, ajutând la scăderea presiunii asupra arterelor şi vaselor de sânge.
Leguma MINUNE care REDUCE cu 36% riscul de HTA
De exemplu, roșiile sunt o sursă excelentă de antioxidanți, precum licopen, vitamina C și vitamina E, iar consumul regulat poate fi benefic pentru reducerea hipertensiunii arteriale, arată un studiu publicat de Jurnalul European de Cardiologie Preventivă.
Este vorba de un studiu care evaluează dacă consumul de roșii este asociat cu tensiunea arterială sistolică și diastolică și riscul de hipertensiune arterială. A fost realizat în cadrul studiului PREDIMED (Prevención con Dieta Mediterránea) care a implicat 7.056 de participanți (82,5% hipertensivi).

De asemenea, au fost cuprinși în program și 1.097 de participanți fără hipertensiune arterială, concluzia fiind că la aceștia consumul de roșii a scăzut riscul de a deveni hipertensivi.
Consumul de roșii a…
Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI