Din cuprinsul articolului
Ridichile sunt una dintre cele mai populare legume disponibile aproape tot anul.
Dr. Solomatina spune că această legumă este un antibiotic natural și, de asemenea, păstrează tinerețea. Specialistul recomandă consumul zilnic al acesteia.
Care sunt beneficiile ridichilor?
Fibrele alimentare conținute de ridichi îmbunătățesc funcția intestinală, prevenind astfel constipația. De asemenea, ele cresc senzația de sațietate după masă, ceea ce este foarte util pentru gestionarea greutății.
Ridichile conțin vitaminele B3, B6 și B12. Acestea ne afectează nivelul de energie, metabolismul, eficiența gândirii și starea părului, pielii și unghiilor.
Ridichile sunt o sursă valoroasă de vitamina A. Această vitamină sporește efectul protector împotriva radicalilor liberi care deteriorează celulele organismului și accelerează procesul de îmbătrânire.
Ridichile conțin mult calciu, fier, zinc, potasiu, fosfor și magneziu. Fierul influențează buna funcționare a sistemului imunitar, protejând organismul de infecții. Potasiul ajută la eliminarea excesului de apă din organism și previne calculii renali și demineralizarea oaselor. Fosforul, pe de altă parte, menține structura corectă a dinților noștri și este implicat în repararea țesuturilor deteriorate.
Magneziul stabilizează funcțiile sistemului nervos. Zincul ne întărește părul și unghiile, accelerează vindecarea rănilor și calmează eficient orice iritație a pielii.
„Ridichile conțin mulți compuși care au proprietăți bactericide și fungicide. Acest lucru le face antibiotice…
Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI